<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=http%3A%2F%2Fwww.frioa.no%2Fpriser2017%2F&layout=button_count&size=large&mobile_iframe=true&appId=445333698818943&width=84&height=28" width="84" height="28" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

– Hvem fortjener heder og ære? Hvem mener du bør hedres med Æreseprisen og Frydprisen 2017 under Oslo Pride?

Nå kan du nominere dine kandidater. Send inn dine forslag med begrunnelse for hvorfor nettopp dine kandidater bør hedres for sin innsats i skjemaet under. 

Se tidligere vinnere nederst i saken.

Æresprisen deles ut hvert år under Oslo Pride til noen som på en utmerket måte har gjort en særskilt innsats for skeive personers stilling i det norske samfunn.

Frydprisen deles ut til en eller flere personer, eller en organisasjon, som har gjort seg fordelaktig bemerket i samfunnet og i mediene til det gode for alle som bryter med samfunnets normer for kjønn og seksualitet det siste året.

Frist for nominasjoner Æreseprisen og Frydprisen 2017: Tirsdag 27. juni klokken 10:00.

FRI OA setter ned juryen som ser nøye på alle innsendte forslag og gleder seg til å presentere prisvinnere under paradeshowet i Pride Park i Spikersuppa i Oslo lørdag 1. juli 2017.

Juryen består av representanter fra Skeiv Ungdom, Skeiv Verden, fjorårets æresprisvinner og leder av FRI Oslo og Akershus, som er eier og arrangjør av Oslo Pride.

Nominer i skjemaet under, eller gå direkte til det her!

<iframe src="https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenXcWQt_Og4sdNh8JFUJ1a89mQMSZP7SoV8z8xnFqqHUBBag/viewform?embedded=true" width="760" height="1500" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Laster inn ...</iframe>

Tidligere vinnere:

2016: Æresprisen ble tildelt Kim Fangen, primus motor for Pasientrådet og NyePluss, en organisasjon av, med og for personer som lever med hiv. Prisvinnerens arbeid har vært avgjørende for at hivpositives stemme blir hørt i møte med helsevesen og myndigheter. Frydprisen 2016 gikk til SEIF – Selvhjelp for Innvandrere og Flyktninger, for sitt arbeid – gratis juridisk bistand – med skeive personer på flukt.

2015: Skeivt Arkiv ble tildelt Frydprisen 2015 for sin innsats for å bevare den skeive historien. Luca Dalen Espseth mottok Æresprisen for sitt mangeårige engasjement for transpersoners rettigheter.

2014: Frydpris gikk til Amnesty International Norge, spesielt for deres arbeid for transpersoner rettigheter nasjonalt og internasjonalt. Æresprisen gikk til Blikk, et unikt magasin som dekker alle aspekter ved det skeive i samfunnet.

2013: Frydprisen gikk til Svolvær menighet for menighetens innsats for en mer åpen og rausere kirke. Æresprisen gikk til generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard.

2012: Frydprisen gikk til Kristin Halvorsen, for sitt sitt mangeårige likestillingsarbeid. Hanne Børke-Fykse fikk tildelt Æresprisen for arbeidet med prosjektet Rosa kompetanse.

2011: Frydprisen gikk til Akershus Fotballkrets, for deres arbeid mot homohets og fordommer i fotballen. Æresprisen gikk til Kulturleder ved Aksept Svein Fuglestad, for hans store engasjement for hiv-saken generelt, og for hans fantastiske arbeid med Hagekonserten spesielt.

2010: Frydprisen gikk til Marion Arntzen, Harald Sundby og “Jentene på Toten”. Æresprisen gikk til Kari Folvik.

2009: Frydprisen gikk til LO. Æresprisen gikk til André Oktay Dahl og Anette Trettebergstuen.

2008: Frydprisen gikk til Magnhild Meltveit Kleppa. Æresprisen gikk til Kjell Erik Øie.

2007: Frydprisen gikk til Naturhistorisk Museum. Æresprisen gikk til Erling Lae.

2006: Frydprisen gikk til biskop Rose Marie Køhn. Æresprisen gikk til Gaysir.

2005: Frydprisen gikk til Oslo Bispedømmeråd. Æresprisen gikk til Rolf Angeltvedt i Helseutvalget – sammen for bedre homohelse

2004: Frydprisen gikk til Wenche Foss. Æresprisen gikk til Åpen Kirkegruppe.

2003: Frydprisen gikk til J-DIVA Gry Jannicke Jarlum. Æresprisen gikk til Svein Skeid.

2002: Frydprisen gikk til Shabana Rehman. Æresprisen gikk til Virusgruppa.

2001: Frydprisen gikk til Karita Bekkemellem. Æresprisen gikk til Sissel Hansen og Marianne Larsen, Potpurriet.

2000: Frydprisen gikk til Kronprins Haakon. Æresprisen gikk til Brita Møystad Engseth.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lunY4sKwvcc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>