Under Oslo Pride deler FRI Oslo og Akershus ut Frydprisen og Æresprisen hvert år.

Nå ønsker juryen dine innspill og nominasjoner til prisene for 2019 velkommen. Nominer i skjemaet lenger ned i saken.

 

Prismottagere i 2018

«Gud velsigne dere alle!». Ordene tilhørte biskop Kari Veiteberg, og var hennes avsluttende ord til publikum i Pride Park etter paraden i Oslo i 2018. Veiteberg hadde nettopp mottatt Frydprisen.

Se Oslo-biskopen Kari Veitebergs hilsen til oss alle lenger ned i saken.

Frydprisen 2018 gikk til biskop Kari Veiteberg, fordi hun i sitt virke ser alle rundt seg for dem de er, og fordi hun praktiserer nestekjærlighet og radikal medmenneskelighet. Les hele juryens begrunnelse på blikk.no.

Det var et tårevått øyeblikk da Leif Ove Hansen mottok æresprisen på vegne av organisasjonen Hiv Norge – som i over 30 år nå utrettelige har arbeid for å spre kunnskap, forståelse og å få til politisk endring til det bedre for de av oss som lever med hiv og våre pårørende.

Se listen over tidligere vinnere nederst i denne saken. 

Nå nærmer Oslo Pride 2019 seg med stormskritt, og i år som i fjor skal Æresprisen og Frydprisen deles ut under paradeshowet i Pride Park i Spikersuppa – etter paraden – lørdag 22. juni.

 

Nominer dine kandidater nå!

Det er FRI Oslo og Akershus som deler ut prisene og som leder en jury som består av representanter fra Oslo Pride, Skeiv Ungdom, Skeiv Verden og fjorårets æresprisvinner.

Juryen ønsker nå dine nominasjoner, med utfyllende begrunnelse, velkommen. Hvem mener du fortjener heder og ære?

Frydprisen deles ut til en eller flere personer, eller en organisasjon, som har gjort seg fordelaktig bemerket i samfunnet og i mediene til det gode for alle som bryter med samfunnets normer for kjønn og seksualitet det siste året.

Æresprisen deles ut til noen som på en utmerket måte har gjort en særskilt innsats for skeive personers stilling i det norske samfunn.

 

► Frist er tirsdag 18. juni 2018.

 

Nominer din(e) kandidater her:

Se Kari Veitebergs tale og hilsen til Oslo Pride og publikum i Pride Park lørdag 30. juni :

 

Tidligere vinnere:

2018: Frydprisen 2018 gikk til biskopen i Oslo, Kari Veiteberg. Æresprisen 2018 gikk til HivNorge, en organisasjon som jobber på en fordomsfri måte, som møter mennesker i den livssituasjonen de er. En organisasjon som har arbeidet i 30 år for mer kunnskap, forståelse og politisk endring til det bedre for de av oss som lever med hiv og deres pårørende.

2017: Frydprisen i 2017 gikk til NRK-serien Skam, ved serieskaper Julie Andem, og skuespillerne bak de skeive karakterene i den. Æresprisen 2017 ble tildelt Esben Esther Pirelli Benestad, som i en årrekke ufravikelig har arbeidet og stått opp for sine medmennesker i kampen mot samfunnets enfoldige kjønnsnormer.

2016: Frydprisen 2016 gikk til SEIF – Selvhjelp for Innvandrere og Flyktninger, for sitt arbeid – gratis juridisk bistand – med skeive personer på flukt. Æresprisen ble tildelt Kim Fangen, primus motor for Pasientrådet og NyePluss, en organisasjon av, med og for personer som lever med hiv.

2015: Skeivt Arkiv ble tildelt Frydprisen 2015 for sin innsats for å bevare den skeive historien. Luca Dalen Espseth mottok Æresprisen for sitt mangeårige engasjement for transpersoners rettigheter.

2014: Frydpris gikk til Amnesty International Norge, spesielt for deres arbeid for transpersoner rettigheter nasjonalt og internasjonalt. Æresprisen gikk til Blikk, et unikt magasin som dekker alle aspekter ved det skeive i samfunnet.

2013: Frydprisen gikk til Svolvær menighet for menighetens innsats for en mer åpen og rausere kirke. Æresprisen gikk til generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard.

2012: Frydprisen gikk til Kristin Halvorsen, for sitt sitt mangeårige likestillingsarbeid. Hanne Børke-Fykse fikk tildelt Æresprisen for arbeidet med prosjektet Rosa kompetanse.

2011: Frydprisen gikk til Akershus Fotballkrets, for deres arbeid mot homohets og fordommer i fotballen. Æresprisen gikk til Kulturleder ved Aksept Svein Fuglestad, for hans store engasjement for hiv-saken generelt, og for hans fantastiske arbeid med Hagekonserten spesielt.

2010: Frydprisen gikk til Marion Arntzen, Harald Sundby og “Jentene på Toten”. Æresprisen gikk til Kari Folvik.

2009: Frydprisen gikk til LO. Æresprisen gikk til André Oktay Dahl og Anette Trettebergstuen.

2008: Frydprisen gikk til Magnhild Meltveit Kleppa. Æresprisen gikk til Kjell Erik Øie.

2007: Frydprisen gikk til Naturhistorisk Museum. Æresprisen gikk til Erling Lae.

2006: Frydprisen gikk til biskop Rose Marie Køhn. Æresprisen gikk til Gaysir.

2005: Frydprisen gikk til Oslo Bispedømmeråd. Æresprisen gikk til Rolf Angeltvedt i Helseutvalget – sammen for bedre homohelse

2004: Frydprisen gikk til Wenche Foss. Æresprisen gikk til Åpen Kirkegruppe.

2003: Frydprisen gikk til J-DIVA Gry Jannicke Jarlum. Æresprisen gikk til Svein Skeid.

2002: Frydprisen gikk til Shabana Rehman. Æresprisen gikk til Virusgruppa.

2001: Frydprisen gikk til Karita Bekkemellem. Æresprisen gikk til Sissel Hansen og Marianne Larsen, Potpurriet.

2000: Frydprisen gikk til Kronprins Haakon. Æresprisen gikk til Brita Møystad Engseth.

Frydprise har blitt utdelt siden tidlig/midten av åttitallet, og Æresprisen siden tidlig på nittitallet. Listen vår her, er det vi har klart å grave fram per tid. Sitter du på relevant informasjon vil vi gjerne høre fra deg -> kontakt@frioa.no