Bilde fra lanseringen av Regnbuetelefonen i 2020. Tirsdag 12. oktober 2021 skal det feires ettårsdag med bursdagfest på Elsker. I bildet fra venstre: Stephen Adom (Skeiv Verden Oslo og Viken), Nils-Erik Aasen Flatø (FRI Oslo og Viken) Meti Olika (prosjektleder – Regnbuetelefonen, John Earhart (Den Norske Bamseklubben) Birna Rørslett (Forbundet for transpersoner i Norge – FTPN) og Jens H Älgenäs Eliassen (HivNorge). Foto: Petter Ruud-Johansen – FRI Oslo og Viken.

Tirsdag 12. oktober er det klart for bursdagsfeiring for Regnbuetelefonen på nye Elsker.

– Vi ble født under vanskelige forhold under pandemien, men har klart å få etablert et tilbud som er viktig for mange, og nå er vi ett år, sier prosjektleder i Regnbuetelefonen Meti Olika.

Regnbuetelefonen er et samarbeid mellom Skeiv Verden og FRI i Oslo og Viken, HivNorge, Bamseklubben og Forbundet for Transpersoner i Norge – FTPN. Målet er å skape gode samtaler med voksne lhbti+-personer og å motvirke ensomhet.

Etter ett år med drift inviteres det til bursdagsfeiring på Elsker.

Betyr alt for folk
– Det har vært en flott reise dette året. Vi har hatt frivilligsamlinger, drevet opplæring og koblet folk sammen. Relasjonene som er skapt gjennom Regnbuetelefonen har vi fått tilbakemeldinger på at betyr alt for folk. I tillegg oppleves det som usedvanlig meningsfullt for alle som bidrar frivillig, sier Olika, og legger til:

– Derfor inviterer vi alle som jobber frivillig med tilbudet til bursdagsfeiringen, og håper også alle andre tar turen til bursdagsfesten vår.
Feiringen finner sted på Elsker tirsdag 12. oktober byr på noen taler, det blir kake, slam-poesi og drag-bing på scene.

Bursdag med slam og drag-bingo
– Bursdagsfesten starter klokken 18:30 og alle som finner veien til Elsker denne kvelden får oppleve noe av det beste av slam-poesi som Oslo kan by på for tiden, lover Olika.

På scene denne kvelden står Asha Abdullahi, som har gjort seg bemerket i slammiljøet i hovedstaden gjennom flere opptredener – blant annet på Blue Monday på SALT det siste året. Asha skriver dikt om identitet, selvforståelse, samfunnsproblemer og krysningspunktene mellom disse temaene.

Senere på kvelden blir det også bursdags-drag-bingo med Bertina Glam Croft.

– Kvelden vår er åpen og gratis (id: 20 år), og vi håper så mange som mulig finner veien. Dessuten ønskes alltid nye frivillige velkommen. Denne kvelden er en flott anledning til å lære mer om hvordan du kan bidra. Eller bare kom og heng med oss og bli med på fest – det er gratis inngang og alt, avslutter Meti Olika.

Bursdagsfeiring for Regnbuetelefonen
Dato: 12. oktober 2021.
Tid: 18:30.
Sted: Elsker
Adresse: Kristian IVs gate 12.
ID: 20 år.
CC: Gratis.

Ønsker du noen å snakke med? Les mer om tilbudet på regnbuetelefonen.no.