Regnbuetelefonen

Les mer!

Regnbuetelefonen

Les mer!
  1. Hjem
  2. Regnbuetelefonen

 

Regnbuetelefonen – bli mottaker av samtaler

Målet med Regnbuetelefonen er å skape gode samtaler med og å motvirke ensomhet blant voksne skeive mennesker (lesbiske, homofile, bi/pan, interpersoner eller transpersoner). 

Vi mennesker har behov for sosial kontakt, og en ringevenn som tar kontakt én til to ganger i uka kan mange sette pris på – og ha behov for – spesielt når vi blir eldre. 

Regnbuetelefonen-prosjektet er til fordi vi alle kan kjenne på en følelse av ensomhet og isolasjon til tider – spesielt nå som Korona-pandemien gjør at mange isoleres og er alene mer enn vanlig. 

Kjenner du deg igjen i det, og kunne du tenke deg å få en telefonvenn som ringer deg for en god 20-minutters samtale om lag én til to ganger i uka? Da håper vi du vil benytte deg av tilbudet. 

Alle skeive voksne i Norge kan ønske seg en telefonvenn. 

Regnbuetelefonen er tilbud for folk i hele Norge.


Bli ringevenn – bli frivillig! 

Regnbuetelefonen drives i samarbeid av Skeiv Verden, Forbundet for Transpersoner i Norge, HivNorge, Bamseklubben og FRI.

I samarbeidet om Regnbuetelefonen kaller vi oss Skeive venner. Du kan bli en del av Skeive venner ved å bli med som frivillig. Om du er medlem eller ei, spiller ingen rolle. Det viktigste er at du bidrar.

Som frivillig ringevenn – den som ringer til folk – blir du koblet med en eller flere personer som ønsker seg en telefonvenn.

Som frivillig trenger du ikke være utdannet terapeut, sosialarbeider eller hjelper.

Du er en person som er god å snakke med – som kan lytte og har lyst og mulighet til å forplikte deg til å gjennomføre opplæring med oss i Skeive venner, og gjennomføre faste samtaler hver uke. Alle folk i Norge kan bli ringevenn-frivillige i Regnbuetelefonen.

FRI OSLO OG VIKEN

Gå til aktuelt, nyheter og blogg:

Flere arrangement fra kalenderen vår

Se alle arrangement i FRI Oslo og Vikens kalender!