Late Bloomer Ladies (LBL) i Oslo setter denne vinteren i gang en egen samtalegruppe for kvinner som er på vei ut av skapet litt senere i livet enn mange andre. 

FRI Oslo og Akershus (FRI OA) stiller med lokaler og penger til tiltaket – og du er herved invitert.

– Kanskje du er en av oss som først nå begynt å ta din seksualitet og identitet på alvor, og opplever dette som store omveltninger i livet? Da er du velkommen til oss og deltakelse i vår nye samtalegruppe, sier styremedlem i Late Bloomer Ladies, Anne Holter.

 

Samtalegruppe Late Bloomer Ladies

Late Bloomer Ladies i FRI OA arrangerer vanligvis treff en gang i måneden i Tollbugata. På de ordinære treffene møtes gruppa til samtaler som er basert på likepersonprinsippet. Samtalegruppen som LBL nå inviterer til blir litt annerledes.

– Denne gruppens samtaler vil ledes av psykolog Elisabeth Adams Kvam og vil består av kun seks til åtte kvinner. Samtalene vil foregå ti kvelder (før og etter jul), og hvert samtalemøte varer i to timer.

– Kvam har  god erfaring med å lede samtalegrupper for skeive fra tidligere. Dette er ikke en terapigruppe, men målet er å samle kvinner som sitter i samme båt for å snakke om tema som det ellers kan være vanskelig å ta opp, sier Holter.

 

Spesielt sårbare faser i livet

Møtene vil foregå på torsdager fra klokken 18:30 til 20:30 i Tollbugata 24. Før jul blir det to møter; 7. og  14. desember. Etter jul starter samtalegruppen opp igjen 4. januar, og det blir samling hver torsdag ut januar og februar.

– Vi har flere ganger opp gjennom LBLs ti år lange historie støttet oppunder slike formål, hvor sentblomstrende bifile og lesbiske kvinner, samles. Å bli trygg i egen situasjon for denne målgruppa kan være utfordrende. Mange av oss har kjent på utfordringene som komme-ut-prosessen bydde på som ung voksen, men for eldre som kommer ut kan det by på store livsomveltninger som vi trenger å snakke mer om i fellesskap, sier Hans Heen Sikkeland, leder i FRI Oslo og Akershus.

 

  • Bindene påmelding og mer informasjon: Send epost til lbl@frioa.no
  • Påmeldingsfrist 4. desember 2017.
  • Kurset er gratis for deltakere – FRI OA stiller med lokaler og penger til tiltaket.
  • Les mer om Late Bloomer Ladies i FRI OA her!