Bildet: Ønsker velkommen til ‘Senior regnbuetreff med FRI’ i Nabolagshuset Landbrukskvartalet: Jan Elisabeth Lindvik, styreleder i FRI Oslo og Viken, Aasmund Robert Vik, frivillig, Tonje Bjørvig Jørgensen, virksomhetsleder i Kirkens Bymisjon og Inger Myhre Hansen, frivillig. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI Oslo og Viken.

 

Ut på nye eventyr: ‘Senior regnbuetreff med FRI’ blir med Kirkens Bymisjon til Nabolagshuset Landbrukskvartalet. Det er klart for nyåpning og juleavslutning med taler, kake og mer torsdag 7. desember 2023 klokken 12:00.

FRI Oslo og Viken (FRI OV) har i åtte år nå samarbeidet med Kirkens Bymisjon om å lage ‘Senior regnbuetreff med FRI’. Siden 2016 har bymisjonen og frivilligheten i FRI OV stelt i stand over 150 treff på dagtid for voksne skeive på ulike lokasjoner i Oslo.

I starten, i 2016, ble treffene avholdt på Kampen Omsorg+ (et senter som da ble drevet av bymisjonen). Aasmund Robert Vik og Inger Myhre Hansen har begge vært primus motor som frivillige for treffene siden, og FRI Oslo og Viken har støttet oppunder praktisk, økonomisk og med kommunikasjon rundt treffene, mens Kirkens Bymisjon har stått for lokalene og vært en stødig samarbeidspartner.

Finn veien: Ny lokasjon for ‘Senior regnbuetreff med FRI’ – i Nabolagshuset Landbrukskvartalet, adresse Schweigaards gate 34 E, som du finner fram til om du tar første vei til høyre i Hollendergata 5 – sett fra krysset Grønland kirke og Botsparken – og går inn portrommet/gjennom bygningene og inn i bakgården. Følg link til google maps.

Gleder seg som unger
– Nå i 2023 er “originaltreffet” vårt på flyttefot. ‘Senior regnbuetreff med FRI’ skal ut på nye eventyr sammen med Kirkens Bymisjon og flytter til Landbrukskvartalet i Schweigaards gate 34 på tampen av året. Her får vi nå et ungdommelig fargelagt lokale, som passer oss skeive seniorer godt, sier sier Aasmund Robert Vik og humrer.

Vik henviser til de knallrosa innvendige veggene, en farge som ungdommer i Kirkens Bymisjon frisket lokalet opp med sommeren 2023.

Bilde: Det fargerike inngangspartiet til Nabolagshuset Landbrukskvartalet, som er drevet av Kirkens Bymisjon, skal være lett å se ved inngang gjennom portrommet fra Hollendergata 5 på Grønland. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI Oslo og Viken.

Bilde: Trine Enoksen og Sofie Olsen fra Kirkens Bymisjon, med Inger Myhre Hansen i midten, er med å ta folk godt imot når ‘Senior regnbuetreff med FRI’ flytter til det nå julepyntede Nabolagshuset i Schweigaards gate 34 torsdag 7. desember 2023. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI Oslo og Viken.

Bilde: Trine Enoksen og Sofie Olsen fra Kirkens Bymisjon, med Inger Myhre Hansen i midten, er klare til å ta folk godt imot når ‘Senior regnbuetreff med FRI’ flytter til det nå julepyntede Nabolagshuset Landbrukskvartalet torsdag 7. desember 2023. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI Oslo og Viken.

– Vi gleder oss som unger til nyåpning her. Her får vi større boltreplass og det er bedre akustikk enn i det forrige lokalet vi var i. I tillegg er det enda mer sentralt enn tidligere. Hit kommer en seg lett med bane og med buss, som stopper noen korte minutter unna på Grønland, sier Inger Myhre Hansen.

Buss til Nabolagshuset Landbrukskvartalet: Ta buss nummer 37 til stoppen Politihuset – og ifølge Ruter-appen er det kun to minutter gange før du er framme.

Juleavslutning
I anledning flytting, nyåpning og siden treffet 7. desember er årets siste, blir det juleavslutning med noe ekstra til kaffen i det julepyndtede lokalet på Grønland denne gangen.

Det er kjøpt inn smultringer, kransekake og lokalet har intet mindre enn tre juletrær som lyser opp.

For alle som følger med på byutvikling, er det kjent at Landbrukskvartalet i årene fremover skal bygges om. Sentralt i utviklingen av området er Kirkens Bymisjon, som driver av Nabolagshuset Landbrukskvartalet – et hus som skal fylles med aktivitet – nå også ‘Senior regnbuetreff med FRI’.

Starten på et nytt eventyr
– Dette er starten på et nytt eventyr. Samarbeidet vi har hatt med Kirkens Bymisjon i mange år har vært viktig og godt, og vi er veldig glade for at vi sammen får lov til å være med å forme fremtiden for ‘Senior regnbuetreff med FRI’ her i Landbrukskvartalet, sier styreleder i FRI Oslo og Viken, Jan Elisabeth Lindvik.

– Vi er fantastisk glade for at samarbeidet med FRI om det opprinnelige skeive seniortreffet fortsetter, og for at vi sammen kan bidra i arbeidet med å motvirke ensomhet blant voksne og eldre skeive ved å lage treff. Vi gleder oss til nyåpning og til fortsettelsen, sier Tonje Bjørvig Jørgensen, virksomhetsleder i Kirkens Bymisjon.

– Vi ønsker med dette alle lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, intersex og skeive seniorer i Oslo, eller andre langveisfarende, hjertelig velkommen, avslutter styreleder i FRI Oslo og Viken, avslutter Jan Elisabeth Lindvik, styreleder i FRI Oslo og Viken.

Nyåpning og juleavslutning for ‘Senior regnbuetreff med FRI’
Dato: 7. desember 2023.
Tid: 12:00-14:00.
Sted: Schweigaards gate 34 E i Landbrukskvartalet.
Buss: Nummer 37 til stoppen Politihuset – og ifølge Ruter-appen er det kun to minutter gange før du er framme.
Gange fra krysset Grønland kirke og Botsparken:  Ta første vei til høyre i Hollendergata 5 – sett fra krysset Grønland kirke og Botsparken – og gå inn portrommet/gjennom bygningene og inn i bakgården.
Hvem: ‘Regnbuetreff med FRI’ – for seniorer arrangeres sammen med Kirkens bymisjon.
Om du er voksen eller senior definerer du selv.
Hver gang er det kaffeslabberas og noe å bite i.
Gratis inngang.

Datoer for Senior regnbuetreff med FRI – vinter/vår/sommer 2024 – i Nabolagshuset Landbrukskvartalet:
Januar: Torsdag 4. og torsdag 18. januar.
Februar: Torsdag 8. og torsdag 22. februar
Mars: Torsdag 7. og torsdag 21. mars
April: Torsdag 4. og torsdag 18. april
Mai: Torsdag 2. og torsdag 16. mai
Juni: Torsdag 6. og torsdag 20. juni.
NB! Siste torsdag i juni tyvstarter vi, tradisjonen tro, Oslo Pride dagen før festivalen er i gang med ‘Senior regnbuetreff med FRI – pride-edition’.

Mer om regnbuetreff
FRI Oslo og Viken har arbeidet med og arrangert senior regnbuetreff siden 2011. I 2016 etablerte FRI Oslo og Viken samarbeid med Kirkens Bymisjon om det første senior regnbuetreffet på dagtid. Dette dagtidstreffet ‘Senior regnbuetreff med FRI’, har blitt arrangert på Kampen, Ellingsborg og de siste årene på Grunerløkka, og flytter nå sammen med Kirkens Bymisjon til Nabolagshuset Landbrukskvartalet.

Regnbuetreff er et satsningsområde som er i utvikling, spesielt fra og med 2023 – og virksomheter i Oslo kommune, samt Regnbuevenn, Kirkens bymisjon og FRI arrangerer mellom seg flere ulike arrangement for skeive seniorer gjennom året.
Alle arrangementene samler vi i egen skeiv senior-kalender her.

Finn veien: Ny lokasjon for ‘Senior regnbuetreff med FRI’ – i Nabolagshuset Landbrukskvartalet, adresse Schweigaards gate 34 E, som du finner fram til om du tar første vei til høyre i Hollendergata 5 – sett fra krysset Grønland kirke og Botsparken – og går inn portrommet/gjennom bygningene og inn i bakgården. Kort gange fra busstopp ‘Politihuset’ (buss 37). Følg link til google maps.

 

 

‘Senior regnbuetreff med FRI’ er en aktivitetsgruppe drevet av frivillighet som er del av FRI Oslo og Viken-familien – som består av mange aktivitetsgrupper og tilbud.

Bli medlem, delta, engasjer deg og støtt frivilligheten i FRI! Medlemskap koster 100 kroner i året for pensjonister/studenter/uføre og 200 kroner i året for andre.

Bli medlem, delta, engasjer deg og bli FRI!