Bildetekst: Ledelsen i FRI OA er klare til å sette nye rekorder i 2017; Hans Heen Sikkeland, leder, Marita Matthews Holmeset-Varpe, politisk nestleder og Viljar Eidsvik, nyvalgt organisatorisk nestleder. Foto: Petter Ruud-Johansen.

FRI OA – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold i Oslo og Akershus, avholdt årsmøte i går, tirsdag 28. februar 2017. 

– Vi går et spennende 2017 i møte. Mye av arbeidet i FRI OA vil handle om å følge opp handlingsplanen ”Stolte Oslo”. Men vi skal også jobbe mer enn tidligere med aktiviteter og oppfølging av Akershus. I tillegg er det stortingsvalg i år, som i høyeste grad vil påvirke vår lokale aktivitet. Dette vil spesielt komme til syne under festivalen vår, Oslo Pride, sier gjenvalgt leder, Hans Heen Sikkeland.

Om lag 40 personer fant veien til FRI OA-årsmøtet. Nytt styre ble valgt og arbeidsprogram for 2017 ble vedtatt.

Gjenvalgt politisk nestleder, Marita Matthews Holmeset-Varpe, trekker fram skeive helseperspektiver, fra vugge til grav, og frivilligheten i organisasjonen som viktige arbeidsområder for FRI OA i 2017.

– Vi har lagt bak oss et rekordår. Vi har rekordmange medlemmer og det har aldri før vært så høy frivilligaktivitet. Vi skal nå jobbe enda hardere for å støtte oppunder den massive frivilligheten i FRI OA, sier Holmeset-Varpe.

Viljar Eidsvik er etter årsmøtet nyvalgt organisatorisk nestleder.

– Etter mange år som medlem, aktivist (og ansatt) i Skeiv Ungdom, står nå nye utfordringer klare for meg som organisatorisk nestleder i FRI OA. Det antirasistiske arbeidet og det transpolitiske er spesielt viktige områder for meg, ikke minst med tanke på Landsmøte i FRI i 2018, sier Eidsvik.

Med i FRI OA-styret er også Olav André Manum, Thomas Talawa Prestø, Kristine Solvin og Maja Hustad. Vararepresentanter til styret er Eva Hongshagen, Christine Marie Jentoft, Kaja Glenne Lund og Klaus Bøckman.

– Årsmøtet gir alltid noen forandringer. Samtidig som vi takket Mathilde Decaen, Anders Røyneberg og Andreas Ihlang Berg av, fikk vi gleden av å få Viljar Eidsvik, Kaja Glenne Lund og Klaus Bøckman med på laget, sier Sikkeland, og avslutter:

– Nå kan 2017 bare komme. Sammen med styret i Oslo Pride, ledelsen og fagsjefene i den, samt nøkkelfrivillige i alle våre grupper – totalt 395 frivillige – er vi klare til å ta fatt på det skeive året 2017.

Fakta:

  • FRI OA er det største fylkeslaget i FRI.
  • Laget hadde 1337 medlemmer ved årsskiftet, og de totale inntektene var i 2016 på litt over tre millioner kroner.
  • Årsmøtet er lagets høyeste myndighet.
  • Med 22 aktivitetsgrupper/aktiviteter og som arrangør av Oslo Pride, er FRI OA en stor frivillig organisasjon:
    • Årsrapporten viser at 395 frivillige gjennom året ga av seg selv og sin fritid for å organisere 855 store og små aktiviteter og arrangement.
  • I tillegg til å støtte oppunder det frivillige engasjementet i organisasjonen, jobber FRI OA året rundt for kjønns- og seksualitetsmangfold gjennom prosjektet Skeiv kunnskap i Oslo og Akershus. Styrets leder er frikjøpt, ellers er alle verv i FRI OA frivillig.