På lørdag demonstreres det verden over mot kvinne- og homohateren Jair Bolsonaro. I Oslo er det klart for demonstrasjon utenfor Stortinget, mot han som kan bli Brasils neste president.

I ukens #skamFRI fredag oppfordrer vi kvinner, skeive og alle andre til å vise solidaritet med alle som kan ende opp med Bolsonaro som sin president etter valget 7. oktober – delta på demo!

Demonstrasjon: Ele Não: Kvinner for demokratiet, kvinner mot Bolsonaro.
Hvor: Eidsvolls plass.
Når: Lørdag 29. september klokken 12:00 – 13:00.

Jair Bolsonaro er presidentkandidaten som mener homofobi ikke eksisterer i Brasil og at mord på skeive ikke handler om det, men om rus, prostitusjon eller at folk drepes av sin egen partner.

Bolsonaro er en høyreekstrem politiker med bakgrunn fra militæret. Han er en svært konservativ politiker som hyller kjente latinamerikanske diktatorer.

“Ingen far vil kunne være stolt av å ha en homofil sønn”, sier Bolsonaro i et intervju med Stephen Fry (2013) og forklarer at skeive rettighetsgrupper er fundamentalistiske homoseksuelle grupper som vil ta over samfunnet.

Se Youtube-klipp!

Ikke ham!

Nå brer kampanjen #EleNão (#NotHim, #IkkeHam) om seg. Kampanjen ble startet av kvinner i Brasil og har spredt seg til minst 20 land. Kvinner mot Bolsonaro Norge skriver at “…vi i Norge er en del av denne store kvinnebevegelsen som skjønner at Bolsonaro er en trussel ikke bare mot kvinner, men menn, barn, minoriteter og demokratiet rett og slett.”

Daniela Mercury, en populær brasilianske artist, er en av mange som nå ber folk stå opp mot Bolsonaro: “Not him because he’s machista, not him because he’s homophobic, not him because he’s racist, not him because he’s a throwback for our democracy!”  

#skambefalt – skamFRI fredag: Finn din indre aktivist, bli med og vis solidaritet med alle som kan ende opp med Bolsonaro som sin president etter valget 7. oktober – delta på demo på lørdag!

Om #skambefalt

Skambefalt er spalten på FRI OA-bloggen som utfordrer din skeive komfortsone, som pusher grenser.

Skambefalt er også skamFRI fredag – en spalte hvor vi tipser deg om alt fra skeive konserter og kultur i Oslo og Akershus, til film og annet skeivt på internett. Skambefalt er spalten der FRI-folk får deg til å tenke.

Noe er søtt. Noe er viktig. Noe er hel-queer. Vi vil at du skal utvide din forståelse for hva som er innafor – uansett hvem du er, hvor du kommer fra eller hvordan du ser ut.

X
X