FRI Oslo og Akershus og Skeivt Studentforum arrangerer Skeiv fadderdag lørdag 26. august 2017. Det er klart for mat og leker på dagtid. Og på kveldstid blir det bar-til-bar runde og en introduksjon til Oslos skeive uteliv.

‒ Skeiv fadderdag er mest for nye skeive studenter, men «nye» nye i byen er også hjertelig velkommen, sier Ina Viet Ha Vangen, styremedlem i Skeivt Studentforum (bildet over).

‒ Målet med dagen er å gi nye skeive studenter i byen et nettverk og en god start i hovedstaden. Skeiv fadderdag er en ypperlig mulighet til å få et innblikk i hva som finnes av muligheter og aktiviteter i byen. Det er et hav av ting å gjøre på fritiden gjennom FRI Oslo og Akershus og i Skeivt Studentforum, forklarer Ina.

Skeiv fadderdag 2017 starter med aktiviteter og bli-kjent-leker lørdag 26. august klokken 14:00.

‒ Oppmøte er i FRIs lokaler i Tollbugata 24. Blir det godt vær flytter vi oss etter hvert til festningsparken – på Kontraskjæret. Og om det regner og er kaldt trekker vi inn i FRIs lokaler.

‒ Den første delen av Skeiv fadderdag er alkoholfri, og vi stiller med gratis mat, snacks og drikke, sier Ina.
Alle som blir med deles inn i faddergrupper og får en fadder hver, slik at alle kan bli kjent. Fadderne setter i gang leker og skaper god stemning.
Skeiv «pub-til-pub»

Andre Skeiv fadderdag

I 2016 deltok 50 personer. FRI Oslo og Akershus og Skeivt Studentforum satser på minst like mange deltakere i år.

Skeiv fadderdag 2017

Bildet: Fra Skeiv fadderdag 2016. Om lag 50 personer deltok. På lørdag er det klart for Skeiv fadderdag 2017. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI Oslo og Akershus.

‒ På kvelden, kl. 19.00 kjører vi i gang en bar-til-bar-runde, hvor vi sjekker ut skeive utesteder. Denne delen av fadderdagen er det 20-års aldersgrense på grunn av utestedenes skjenkeregler. Fadderne navigerer gruppene sine gjennom kvelden og stiller med godt humør og masse glitter, sier Ina.

Viktig og nødvendig

Leder i FRI Oslo og Akershus Hans Heen Sikkeland, arrangøren bak Skeiv fadderdag sammen med Skeivt studentforum, mener dagen er viktig og nødvendig.

‒ Jeg håper vi nå har etablert Skeiv fadderdag som et årlig arrangement. Gjennom Skeiv fadderdag viser vi folk at det skeive Oslo har mye å by på. Fadderdagen skal være en trygg inngang til det skeive storbylivet. Og når hverdagen kommer etter det som for mange er en hektisk og morsom studiestart, håper vi at folk kan finne fram til gruppene våre og se de fritidsaktivitetene som finnes hos oss og i Skeivt studentforum, avslutter Hans Heen Sikkeland og ønsker velkommen.

Les mer om Skeiv fadderdag 2017 og delta på facebook-eventet!