Bildetekst: Susanne Distad Danielsen, Stephen Adom og Alex Olsrud fra Skeivt studentforum, sammen med Jane-Victorius Gipling Bonsaksen fra Skeiv Ungdom OA og Brita Brekke i FRI OA, gleder seg til å arrangere Skeiv fadderdag i Oslo lørdag 24. august. Foto: Petter Ruud-Johansen/FRI OA. 

   
INFO IN ENGLISH BELOW:

Ønsker du å møte andre skeive i hovedstaden for en hel dag med masse gøy og morro? Gammel eller ung, nyinnflyttet eller bodd her hele livet, student eller ei, alle er velkommen!

For fjerde år på rad arrangeres Skeiv fadderdag i Oslo. Skeivt studentforum og fylkeslagene til Skeiv Verden, Skeiv Ungdom og FRI i Oslo og Akershus samarbeider om å arrangere dagen.

Skeiv fadderdag er gøy, og gir deg som er ny i byen en god, mangfoldig og inkluderende start på studietiden. I løpet av Skeiv fadderdag møter du skeive folk, kan få deg nye venner og kontakter, og samtidig får du en trygg introduksjon til det skeive utelivet i hovedstaden, sier leder i FRI Oslo og Akershus, Brita Brekke.

Med skeiv mener vi alle som på en eller annen måte bryter forventningene samfunnet rundt oss har til kjønn og/eller seksualitet: Uansett om du identifiserer deg som skeiv, trans, ikke-binær, bi, pan, homo, lesbisk, aseksuell, aromantisk, polyam, flere av disse, noe helt annet eller merkelapp-fri er du hjertelig velkommen.

Fra klokken 14:00 stiller vi med faddere og “bli-kjent-leker”, og utover dagen byr vi på mat og alkoholfri drikke til alle som deltar. Om været er godt er vi ute i Festningsparken ved Akershus festning, og om det regner trekker vi inn i lokalene til FRI og Skeiv Ungdom, sier Stephen Adom, leder i Skeivt studentforum. Han legger til at man ikke er nødt til å være student for å kunne delta: Arrangementet passer for alle som er rundt 18 til 35 år som har lyst til å bli med. 

Vi avslutter “bli kjent”-opplegget rundt kl. 18, før vi samles på kvelden igjen. Fra klokken 20:00 blir det bar-til-bar, og her er det 20 års aldersgrense. For alle som ikke ønsker å bli med ut på byen arrangerer Skeiv Ungdom Oslo og Akershus et alkoholfritt alternativ, sier Adom. 

For de av oss som ønsker en litt roligere, rusfri kveld, inviterer vi til filmkveld med pizza fra kl. 19 i Tollbugata 24. Tradisjon tro blir det en Disneyfilm, denne gangen Mulan. Folk er velkommen til å bli igjen etter filmen og spille brettspill og bli enda bedre kjent med hverandre. Vi gleder oss masse, Jane-Victorius Gipling Bonsaksen, nestleder i Skeiv Ungdom Oslo og Akershus.

PROGRAM:

►Program – dagtid
(ingen aldersgrense – men, arrangementet retter seg hovedsakelig mot studenter og andre i alderen 18-35 år)
14:00 – Skeiv fadderdag starter med introduksjonsrunde og velkomst ved fadderne. Oppmøte hos FRI i Oslo sentrum. Adressen er Tollbugata 24. Vi henger opp lapp på døra.
14:45 – I samlet flokk går vi til Festningsparken (rett rundt hjørnet fra FRI og Skeiv Ungdoms kontorer). I parken blir det “bli-kjent-leker” i grupper. Om været er dårlig skjer dette i lokalene til FRI og Skeiv Ungdom.
16:00 – Pause.
16:30 – Aktivitetene fortsetter med kostymekonkurranse. Vi fikser utstyr og premie!
17:30 – Programmet på dagtid avsluttes med mat og drikke spandert av FRI Oslo og Akershus.
18:00 – Pause. Deltakere kan velge å ta en tur hjemom eller henge sammen på eget initiativ fram til programmet starter igjen klokken 20:00.

►Bar-til-bar runde – kveldstid
(aldersgrense 20 år)
Når Skeiv fadderdag glir over til kveld gjør vi oss klare for en introduksjon til Oslos skeive uteliv. Det blir også en liten quiz for alle som vil bryne de små grå.

20:00 – Oppmøte på Cafe Sør. Adressen er Torggata 11.
21:00 – Cesar bar og cafe. På Cesar avsluttes quizen og det kåres en vinner. Om du kommer rett til Cesar – utestedet ligger rett ved Tinghuset.
22:30 – Elsker. Etter moro på Cæsar går så veien til Elsker, hvor vi utforsker alle tre etasjene og dansegulvene. Adresse:  Kristian IVs gate 9.

►Filmkveld og pizza med Skeiv Ungdom
For alle som ikke ønsker å bli med på bar-til-bar runden, arrangerer Skeiv Ungdom Oslo og Akershus et rusfritt alternativ.

19:00-22:00 – Filmvisning av Disneys “Mulan” og gratis pizza i Tollbugata 24. Se eget event på Facebook. Du kan komme rett til filmkvelden uten å ha deltatt på aktivitetene på dagtid

— Info in English —

Welcome to the Queer Fresher’s Day in Oslo. Save the date: Saturday 24th August 2019.

Food and activities during the day time (alcohol free).
Queer Pub Crawl in the evening.

► Programme Saturday – August 24 th 2019
(no age limit)
14:00 – Meeting point: At the office of FRI and Skeiv Ungdom (Queer Youth) at Tollbugata. Look for the rainbow sign.
14:45 – From the office a short walk to Festningsparken. Here games, fun and activities: get-to-know-each-other.
16:30 – Creative contest in groups
17:30 – Food and drinks (non-alcohol)

– BREAK –

►Bar-to-bar
ID: 20 years old
20:00 – Meet up at Cafe sør. Adress: Torggata 11.
21:00 – Cesar bar og cafe, located side by side at Tinghuset.
22:30 – Elsker bar og kafe – quuer bar over three floors. Adress: Kristian IVs gate 9.

►Alternative: Movie night and pizza with Skeiv Ungdom (Queer Youth)
(no age limit)
For all who does not want to join the bar-to-bar round, Skeiv Ungdom invites to a non-alcohol alternative.
19:00-22:00 – Join us and wacth Disney’s “Mulan” and enjoy free pizza in Tollbugata 24. See event on Facebook. You can go straight to the movie night without having participated in the day’s activity