Bildet: Faglig leder i Skeiv kunnskap, Hanna Christophersen til venstre og Nils-Erik Aasen Flatø, leder i FRI Oslo og Viken, til høyre. Foto: Petter Ruud-Johansen.

Jobber du i skolen eller eldreomsorgen? Jobber du med mennesker? Eller ønsker du bare å lære mer om hva kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksuell orientering er? Skeiv kunnskap har lansert en ny læringsplattform hvor vi samler alle våre digitale ressurser.

– Vi heier på alle arbeidsplasser og skoler som markerer pride – og på alle som jobber for at skoler og arbeidsplasser skal bli en trygg plass for alle, men skal den bli det, må vi nå bredere ut med mer skeiv kunnskap, på alle nivåer, sier Nils-Erik Aasen Flatø, leder i FRI Oslo og Viken. 

Derfor har FRI Oslo og Viken nå lansert skeivkunnskap.no – en læringsplattform om kjønns- og seksualitetsmangfold.

– Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for ansatte ved skoler og andre arbeidsplasser å finne kunnskap og ressurser, derfor har vi nå lansert skeivkunnskap.no – en læringsplattform om kjønns- og seksualitetsmangfold, sier Aasen Flatø.

I den nye nettsiden tilbys det nettkurs og veiledere for alle som vil lære mer om kjønns- og seksualitetsmangfold, og hvordan gjøre skoler og arbeidsplasser trygge for alle, også de av oss som bryter med normer for kjønn og seksualitet. 

Enkelt å finne fram til kunnskap

Med en ny læringsplattform blir det enklere for hver enkelt ansatt å finne kunnskap og de ressursene som kreves for å skape skoler og arbeidsmiljøer hvor alle kan kjenne seg verdifulle. Muligheten som skapes her inne – på vår nye plattform, til egenlæring gjennom refleksjon og oppgaver, er helt unik, sier Aasen Flatø.

– Vi har sett et behov for å samle det vi lager i en god og oversiktlig ressursbank. Jeg er utrolig stolt over hva vi har fått til på ett år! Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på nettsidene og nettkursene – og gleder oss til å dele de gode ressursene med enda flere slik at personer som jobber med mennesker både i skolen, i helse og sosialsektor, i eldreomsorgen, og på arbeidsplasser skal være sikre på at de kan få god og relevant informasjon, sier faglig leder i Skeiv kunnskap, Hanna Christophersen.

Nytt nettkurs for ansatte i skolen

På skeivkunnskap.no finnes blant annet et helt nytt nettkurs for ansatte i skolen. Nettkurset tar opp toleranse og normkritisk pedagogikk, opplæringsloven og nulltoleranse og tips til inkluderende undervisning for ulike fag og trinn. Nettkurset skal bidra til at lærere og andre skoleansatte har flere verktøy i møte med skeive elever i skolen.

I tillegg til nettkurs finner du også en revidert utgave av Kjønnsportalen – en veileder om kjønn, kropp og identitet, som inkluderer en egen del om kjønnsmangfold i skolen. Veilederen gir en introduksjon til hvordan usynliggjøring, diskriminering eller mobbing kan føre til at transfobi og hvordan trange normer for kjønn kan stå i veien for et trygt skolemiljø og god faglig utvikling. Veilederen gir konkrete forslag til hvordan man kan skape en tryggere skolehverdag for elever som utfordrer kjønnsnormer. Veilederen finnes også i trykt brosjyre som du kan bestille eller laste ned.

Gå til www.skeivkunnskap.no!