Leser søker bok feirer Bokåret 2019 og inviterer lørdag 7. september til storslått Bok til alle-dag! 
 
Dagen arrangeres på Litteraturhuset i Oslo og det er aktiviteter for barn, unge og voksne fra tidlig dag til sein kveld. Det bys opp til samtaler, opplesninger, musikk, forestillinger og utstillinger.

Og to skeive arrangement:

Lørdag 7. september klokken 16:00:

Skeiv litteratur- Å lese om seg selv

Ylva Ambrosia Wærenskjold og Martine Næss Johansen samtaler med Camara Christina Lundestad Joof om skeiv litteratur og hvordan ulike leseerfaringer har formet deres egne forfatterskap og deres egen identitet. Johansen, en av landets fremste slam-poeter, avslutter med nettopp slam-poesi!

Hvor viktig er det å kjenne seg igjen i andres historier, oppleve at andre skriver om deg? Hvilken betydning har skeive litterære forbilder for alle som føler seg annerledes? Kan bøker bidra til å utvikle en personlig identitet?

Martine Johansen er forfatter, slam-poet og medredaktør for det skeive kulturtidsskriftet MELK. Ylva Ambrosia Wærenskjold har skrevet romanen kom hjem når sorgene har løpt forbi og diktsamlingen Syv somre og femten vintre. Camara Lundestad Joof er forfatter og dramatiker.

Finn arrangementet på facebook og delta!

Lørdag 7. september klokken 20:30:

Leons hemmelighet

Forfatteren Tor Fretheim døde i fjor vinter. Han var blant de første som skrev om homofil kjærlighet i ungdomsromaner. Hans generasjon vokste opp i en tid der homofili var tabu, og det var få skeive litterære forbilder.

I boka Leons hemmelighet møter vi Leon, en ung gutt, som etter hvert skjønner at han blir forelsket i andre gutter.

Skuespiller Carl Martin Eggesbø, kjent fra rollen som Eskild i TV-serien Skam, leser fra boken.

Finn arrangementet på facebook og delta!

Vel møtt!

Om #skamFRI 

#skamFRI er spalten på FRI OA-bloggen som utfordrer din skeive komfortsone, som pusher grenser.

Noe er søtt. Noe er viktig. Noe er hel-queer. Vi vil at du skal utvide din forståelse for hva som er innafor – uansett hvem du er, hvor du kommer fra eller hvordan du ser ut.

#skamFRI er spalten der FRI-folk får deg til å tenke. Og en spalte hvor vi tipser deg om alt fra skeive konserter og kultur i Oslo og Akershus, til film og annet skeivt på internett.

Mer fra bloggen vår: 

Inspirasjon til vors – romjul og nyttår

Arvtakerne etter Prince og Bowie er mange – og uansett om du skal ut på fest eller ei i romjula eller på nyttårsaften – her er noen artister med tilhørende videoer som skeivet til 2018 på inspirerende vis.

Tobias og dagen det smalt

#skamFRI fredag: For første gang setter Rimfrost opp «Tobias og dagen det smalt» i Oslo.

Fest, tur, playdate og kjærlighet

#skamFRI helg: De fine folka som står bak Girls Club, Everysome og Det Gode Selskab er denne helgen med på å arrangere to gøyale fester (fredag og lørdag). Tema for begge festene er «A drop of love» og målet er å gi plass til grenseløs, fri og ærlig kjærlighet.