Bilde: Martine Hammervold-Austinat jubler for over at Vestby kommune nå går inn med støtte til Son Pride 2021. Foto: Pernille Ammalie Sommer, Regnbuedagene i Bergen.

Med et ønske om en samlende markering av kjærlighet og mangfold i vakre Son er iniativtaker Martine Hammervold-Austinat henrykt over at Vestby kommune nå går inn med støtte til Son Pride 2021.

Et enstemmig formannskap stemte for å støtte Son Pride med 50.000 kroner i møte 7. juni, og kommunestyremøtet 21. juni ble støtten endelig (i sak K-57/21). Nå begynner programmet for Pride-markeringen som arrangeres 4. september å ta form.

– Vi er kjempeglade for støtten. Dette gjør at planleggingen blir enklere og vil være med på å heve nivået på Son Prides første ordentlige arrangement mange hakk. Men, enda viktigere er det at Vestby kommune ser verdien og viktigheten av Son Pride. At kommunen faktisk tar grep for et inkluderende og mangfoldig lokalsamfunn, sier initiativtaker Martine Hammervold-Austinat.

– Jeg sier Sons første ordentlige Pride, for markeringen vi hadde i 2020 ble preget av korona, mens det i år ligger an til at vi endelig kan møtes fysisk – både til fest og protest, sier Hammervold-Austinat.

Hammervold-Austinat, som er oppvokst i Son, har lang fartstid og erfaring fra arbeidet for skeives rettigheter og i det skeive utelivet rundt om i Norge.

Programmet tar form

Son Pride er en festival basert på frivilligheten i FRI Oslo og Viken-familien. FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold har som mål å skape et et samfunn der alle åpent kan leve ut sin seksualitet, kjærlighet, kjønnsidentitet og sine kjønnsuttrykk – basert på likeverd og samtykke – uten fare for å bli diskriminiert eller trakassert.

Leder i FRI Oslo og Viken, Nils-Erik Aasen Flatø, sier Son Pride er hjertelig velkommen inn i pridefamilien til organisasjonen, som fra før av inneholder Pride i Oslo, Drammen, Fredrikstad, Jessheim og Hallingdal.

Nils-Erik Aasen Flatø - styreleder FRI Oslo og Viken

Bildet: Leder i FRI Oslo og Viken, Nils-Erik Aasen Flatø, gleder seg til Son Pride og håper festivalen blir begynnelsen på en større satsning på skeiv politikk i Vestby kommune. Foto: Petter Ruud-Johansen.

– Jeg og hele FRI-familien vår gleder oss nå til september og Pride i Son, sier Nils-Erik Aasen Flatø. Han håper festivalen og engasjementet som kommunen nå viser også vil resultere i utforming av konkret ny politikk for skeive i området.

Flaggheising og Pride Night

På Son Pride-programmet står det flaggheising, parade (om det lar seg gjøre med tanke på smittevern og korona-situasjonen på tidspunktet), samt debatt, slampoesi og en stor fest på Son Spa: Pride Night.

– Vi er så glade for samarbeidet med Son Spa og har masse spennende innhold for Pride Night på programmet. Det blir dragshow, djs og selveste Adam Schjølberg kommer, sier Hammervold-Austinat og ber folk sette av hele dagen – lørdag 4. September. Hun håper også at folk går “All inn” med pride-effekter kjøpt inn på støttpride.no.

Adam Schjølberg og DRAMAqueen kommer

Adam Schjølberg blir konferansier for Pride Night i Son lørdag 4. september.

Bildet: Adam Schjølberg blir konferaniser for Pride Night i Son lørdag 4.september . Foto: Plan B.

 

Til festen på Son Spa kvelden 4. September kommer hele Norges Adam Schjølberg.

Adam Schjølberg har i over ti år vært å se på den norske tv skjermen i forskjellige konsepter som: “Homsepatruljen”, “71 grader nord kjendis”, “Camp Senkveld”, “På Tur Med Dag Otto” og ikke minst NRKs “Sofa”.

– Adam kommer til Son Pride og er vår eminente konferansier. Men ikke bare er Adam konferansier, Adam er også kveldens dj sammen med dj-duoen DRAMAqueen, sier Hammervold-Austinat.

På fest har dj Adam Schjølberg et stort hjerte for Tina Turner, elektronika og guilty pleasures og når Schjølberg og DRAMAqueen i tillegg går sammen i dj-boksen blir dansegulvet å koke hele natta, lover arrangøren.

Martine Hammervold-Austinat er ikke bare Son Pride-general, hun er også kjent som dj og arrangør bak det skeive klubbkonseptet DRAMAqueen som startet opp sammen med Bente Talentet i mai 2018. Siden har hun reist landet rundt med dj-duoen med samme navn og har blant annet spilt på Moxy i Stockholm, Pride i Oslo, Drammen, Harstad, Trondheim og i Bergen.