Skeiv i Kongsberg: Starter opp FRI Kongsberg og inviterer til treff 25. oktober – Christine Grønli og Anne Catrine Windsand Gjestemoen (bildet).  

– Kongsberg har lenge vært uten et eget møtested for folk i og rundt LHBT-samfunnet (lesbiske, homofile, bifile og transfolk), og det ønsker vi å gjøre noe med, sier en av initiativtakerne bak FRI Kongsberg, Christine Grønli.

FRI Kongsberg blir en aktivitetsgruppe og del av FRI Oslo og Akershus (FRI OA). FRI OA er fylkeslaget som mest sannsynlig blir til FRI Oslo og Viken i 2020, og derfor er aktiviteter og grupper som denne i Kongsberg en naturlig del av FRIs største fylkeslag.

Skeiv i Kongsberg
– Det fargerike miljøet og folk i byen og området rundt Kongsberg fortjener en egen arena. Inspirert av lignende grupper i Oslo og Drammen, fant vi ut at vi ønsker å lage en møteplass her i Kongsberg. Vi har derfor alliert oss med FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, og starter nå opp en lokalgruppe tilknyttet FRI OA, sier Grønli.

Planen er å treffes minst èn gang i måneden. Det første treffet blir over en kaffekopp fredag 25. oktober på ÅTTE Kaffe og Bar.

– Initiativet et viktig. Å møte likesinnede og å ha et sted og tilbud hvor folk kan bli kjent og snakke sammen er viktig. Det er lavterskeltilbud som dette som skaper synligheten som for noen vil være starten på veien ut av skapet. Og det å kunne være åpen og ærlig om seg selv skaper bedre helse. Det er det ingen tvil om, sier leder av FRI OA, Brita Brekke.

Starter som kafétreff
–  Etterhvert som gruppen vokser, vil vi kunne arrangere andre typer aktiviteter alt ettersom hva gruppen ønsker. Dette blir et lavterskeltilbud, hvor alle som ønsker det kan bli med, uavhengig av alder, kjønn, kjønnsidentitet, hvor du kommer fra, hva du tror på eller hvem du elsker, sier Christine Grønli, og avslutter:

– Målet er å skape et fellesskap i Kongsberg og bygge opp det skeive miljøet i byen. Vi vil vise frem mangfoldet i samfunnet, med alle våre ulike livserfaringer og perspektiver. Det er godt å ha et sted hvor man kan snakke åpent med hverandre og ikke minst få muligheten til å bli kjent med nye mennesker. Vi ønsker å bidra til å gjøre Kongsberg mer inkluderende, og å bidra til at byen blir et sted hvor alle kan være seg selv.  Vi håper mange vil ta turen innom på Kafé Åtte 25. oktober og sier hei!

Skeiv i Kongsberg – Kafétreff 25. oktober

Dato: Fredag 25. oktober.
Tid: 19:00.
Sted: Kafé ÅTTE (Kaffebar på dagen, Cocktailbar på kvelden. Åpent til seint på kvelden om det er god stemning eller arrangementer)
Adresse: Kirkegata 8, 3616 Kongsberg.
Inngang: Gratis.
ID: Ingen aldersgrense.
Tilgjengelighet: Deler av lokalet er tilgjengelig for rullesolbrukere, toaletter er ikke tilpasset rullestol og er ned ett trappetrinn.

Finn FRI Kongsberg på facebook, delta og vær FRI 🙂