Nyheten om at mer enn hundre polske kommuner har erklært seg som såkalt «lhbt-frie soner» har opprørt oss alle. Det betyr at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner ikke skal kunne være seg selv i en tredjedel av landet.

Kvinners rettigheter, domstolenes uavhengighet og sivilt samfunn er andre skyteskiver for den polske regjeringen.

Bli med oss til den polske ambassaden onsdag klokken 08:30 i solidaritet med skeive i Polen, for å si klart ifra om at utviklingen bryter med grunnleggende menneskerettigheter! Erklæringene kommer som iskalde gufs fra fortiden, i et land som burde vite hva det å demonisere og isolere en del av befolkningen kan føre til.

Frie domstoler, fire medier og et sterkt sivilsamfunn er helt avgjørende i et land hvor myndighetene vender seg mot egen befolkning. Nå er disse under sterkt press.

Men likevel! Tusenvis har demonstrert mot trusler mot rettsstaten og for kvinners rettigheter. Vi minner polske myndigheter om at det ikke er for sent å snu! #vieksisterer

► FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, FRI Oslo og Viken, Norwegian Helsinki Committee og Amnesty International Norway oppfordrer alle til å møte opp!
► Den Polske ambassaden i Oslo.
► Onsdag 11. mars.
► Klokken 08:30-09:00.
► Adresse: Olav Kyrres plass 1.