Tyvstart #1: StoryJAM!

Dagen før sommerens vakreste og viktigste eventyr av en festival, Oslo Pride, starter, presenterer StorySLAM i samarbeid med Oslo Nye Teater: StoryJAM! En fortellerkveld i Oslos koseligste kjeller, Teaterkjeller’n. 

Seks fortellere er svært spente på å dele sanne og selvopplevde historier fra sitt eget liv – denne gang med tema PRIDE! Dette vil du ikke gå glipp av ?  På scenen torsdag står:

Sofie Frøysaa
Jarl Wåge
Michelle Buer
Helge Langerud Heikkilä
Joachim Vigtel Wallentin
Christine Sivertsen

Dørene åpner: kl. 19.30
Showstart: kl. 20.30
Cc: kr. 220,- inkl. billettavgift. Student/ Scenekort: kr. 170,- inkl. bill.avg.
Aldersgrense: 18 år.
Finn veien – delta her!

FRIs pride-kampanje

Pride er 50 år – og historie er tema for alle FRIs pride-festivaler i Norge i 2019.

Del et årstall og en historie som er viktig for deg på med oss på e-post og få den publisert på Instagram-kontoen pride50aar.  (Anonymiseres). 

Den skeive historien består av de store hendelsene, men den består også av deg! De innsendte bidragene utgjør til sammen vår felles skeive historie. En historie verdt å kjempe for.

Tyvstart #2: Regnbuetreff med FRI, for seniorer

Velkommen til prideutgaven og sommeravslutningen av Regnbuetreff med FRI, for seniorer. Torsdag 13. juni byr vi på foredrag av Elisabeth L. Engebretsen, som gir et historisk tilbakeblikk på Pride i Norge, 1969-2019.

Markeringene for skeiv frigjøring og solidaritetskamp, som vi i dag kaller Pride, het ved første markering i 1974 i Oslo Internasjonal solidaritetsdag for homofile (27. juni-markering). Underveis i foredraget til Engebretsen ser vi på milepæler og aktuell tematikk gjennom de ulike tiårene, og avslutter med litt høyttenkning om veien videre.

Elisabeth Lund Engebretsen er sosialantropolog og jobber ved Nettverk for kjønnsforskning ved Universitetet i Stavanger og er sentralstyremedlem i FRI.

Regnbuetreff med FRI
Sted: Kampen Omsorg+ (buss nummer 60 stopper rett utenfor sentret eller ta T-banen til Tøyen).
Adresse: Brinken 35, Oslo.
Klokkeslett: 12:00 – 15:00 (kjernetid – bli gjerne værende lenger).

NB! Om været tillater det blir sommeravslutningen avholdt på taket.